Pizza venäläisen keittiön tapaan
Kokeile pizzaa vaihteeksi hieman eri tavalla: levitä pohjalle tomaattikastikkeen sijaan piparjuurimajoneesia ja päälle savustettua kilohailia. Nauti pizza pääruokana tai leikkaa paloiksi ja tarjoa alku- tai välipalana.
Reseptit: Sari Spåra, Sweet Food O’Mine -blogi
Kylmä herkkupizza
n. 16 annosta
Taikina
3 dl 42 asteista vettä
11 g kuivahiivaa
1 rkl auringonkukkaöljyä
1/2 tl suolaa
3 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
n. 3 1/2 dl vehnäjauhoja
Päälle
1 dl majoneesi ”Provansal”
2 à 150 g Creme Fraiche
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1- 2 tl piparjuuritahnaa
2 kpl à 120 g savustettu kilohaili öljyssä
2 Kananmunan keltuista, keitettyjä
n. 4 rkl, haluamaasi mätiä
Persiljaa tai tilliä, koristeluun
Lisää veteen kuivahiiva, auringonkukkaöljy, suola ja spelttijauhot. Sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Vaivaa kunnolla. Lisää jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Ripottele taikinan pinnalle hieman vehnäjauhoja ja peitä kulho liinalla. Anna kohota noin 30 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdeksi pyöreäksi pohjaksi. Pistele pohjat haarukalla.
Paista pohjia 220 asteessa uunin keskitasossa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita yhteen majoneesi, creme fraiche, suola, mustapippuri ja piparjuuritahna. Levitä seos pizzapohjien päälle. Valuta ylimääräiset öljyt pois savustetusta kilohailista. Asettele kilohailit pohjien päälle. Murustele keltuaiset pinnalle ja ripottele päälle mätiä. Koristele persiljalla tai tillillä. Tarjoa heti.