Punajuuri-vuohenjuustotortut

Suolaiset joulutortut –
Punajuuri-vuohenjuustotortut

Joulun herkulliset suolaiset joulutortut valmistat nopeasti punajuurisalaatista. Aina toimiva makupari punajuuri ja vuohenjuusto yhdistyvät näissä suolaissa joulutortuissa.

Ainekset ja ohje (10 kpl):

  • 1 pkt (500g) joulutorttutaikina / lehtitaikina
  • 1 prk Euro-East Punajuurisalaattia
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 1 kanamuna voiteluun

Sulata torttutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taittele sulaneesta torttutaikinasta haluamasi mallinen torttu. Laita alimmaiseksi siivu vuohenjuustoa ja päälle noin ruokalusikallinen punajuuriraastetta.

Voitele tortun reunat kanamunalla ja paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min tuotteen koosta riippuen.

Kuvan tortut taiteltu ruutu-mallin mukaan.
Leikkaa neliönmalliseen lehtitaikinapalaan kaksi pitkää kulmaviiltoa. Viillot saavat olla melko pitkiä, jotta kulman taittaminen vastakkaiselle puolelle onnistuu.
Nosta molempien viiltokulmien reunat vastakkaisille puolille. Kostuta liitoskohdat vedellä ja täytä keskiosa.

Vinkki! Makean suolaisen tortun saat, kun käytät punajuuren tilalla omenapaloja.
Mikäli et pidä vuohenjuustosta, voit korvata sen esim. fetalla tai sinihomejuustolla.