Puolukka-kinuskipiirakka
Lämmin puolukka-kinuskipiirakka on todella maukas sekä helppo tehdä.
Kirpeät puolukat ja makea kinuski sopivat täydellisesti yhteen. Piirakkapohjan voi oikaista pakastealtaan kautta, mikäli haluaa.
Ainekset ja ohje:
- 1 prk (397g) Dovgan karamellisoitu kondensoitu maito
- Paljon puolukoita (3-4 dl)
- Piirakkapohja
Jos käytät valmista piirakkataikinaa pakasteesta, sulata tuote pakkauksen ohjeen mukaan.
Kaada karamellisoitu kondensoitu maito piirakkataikinan päälle. Ripottele kinuskin päälle runsaasti puolukoita.
Paista 200 asteessaa uunin alaltasolla 25-30 minuuttia.
Anna vetäytä hetki ennen tarjoamista.
Piirakkapohja, esimerkkiohje:
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- n. 1 rkl kylmää vettä
Nypi voi, sokeri ja vehnäjauho murumaiseksi massaksi. Nypi taikina reippaasti, ettei taikinaan tule sitkoa. Lisää piirakkataikinaan vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna valmiin taikinan levätä jääkaapissa 30 minuutin ajan ennen sen laittamista piirakkavuokaan.