Raikas Kilohailisalaatti

Raikas Kilohailisalaatti

Kilohailisalaatti on mainio pitopöydän salaatti sekä pienempänä annoksena ravitseva lounas.

Kauniit pienet savustetut kalat koristavat salaatin helpolla tavalla. Kilohailin maku ja rakenne on herkullinen, eikä ruotoja tarvitse pelätä. Savustetut kalat ovat pehmoisia ja voit syödä ne kokonaisina. Koristele erilaisilla yrteillä ja vaikka syötävillä kukilla mikäli sellaisia on saatavilla. Tarjoa seuraksi halutessasi salaattikastiketta tai oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

Ainekset ja ohje (4-6 annosta)

  • 1 purkki (250 g/175g) Old Riga Savustettu kilohaili
  • 70 g vuonankaalia
  • 70 g rucolaa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 iso punasipuli
  • 50-100 g sokeriherneenpalkoja
  • 1 granaattiomena
  • tuoretta minttua tai muuta yrttiä
  • 1 sitruuna lohkoina

Laita vuonankaali ja rucola tarjoiluvadille. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Paloittele sokeriherneenpalot ohuiksi vinoviipaleiksi ja poista granaattiomenista siemenet.

Irrota mintusta lehtiä ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Valuta öljy kilohailipurkista.

Kokoa aineksista kaunis ja värikäs salaatti. Asettele kilohailit salaatin joukkoon kokonaisina. Tarjoa sellaisenaan tai laita tarjolle myös salaattikastiketta tai oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

Resepti ja kuva: Kati JaakonenHellapoliisi