Raikas ja helppo Sitruunapiiras

Raikas ja helppo Sitruunapiiras

Ihanan raikas sitruunapiiras on todella helppo ja nopea valmistaa. Sitruunapiiras sopii erinomaisesti kevääseen sekä Pääsiäisen juhlapöytään.

Ainekset ja ohje:

Murotaikina. Valmista piirakan pohja itse tai oikaise kaupan pakastealtaan kautta.

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kanamuna
  • 2,5 dl venäjauhoja (gluteenittoman saat käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Murotaikinan valmistus. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan, pohjalle sekä reunoille.

Jos käytät valmispohjaa, sulata murotaikina ohjeen mukaan ennen vuokaan muotoilua.

Kaada kulhoon kondensoitu maito, kanamunat ja sitruunamehu. Sitruunamehu kannattaa siivilöidä seokseen, jos et halua seokseen sitruunanpalasia. Sekoita seos kevyesti sekaisin ja kaada vuokaan.
Mikäli kaipaat lisää makeutta, lisää seokseen ripaus sokeria, jos taas kirpeyttä lisää hieman sitruunamehua.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Ohjeessa käytetty irtopohjavuokaa (koko 26 cm)

Vinkki! Jos uunisi on tehokas ja polttaa usein leipomusten pinnat, laita piirakan päälle suojaksi uunipelti parin sentin etäisyydelle, kun pinta on saanut sopivasti väriä, noin 20 minuuttia uuniin laittamisen jälkeen. Piirakka kypsyy rauhassa eikä pinta tummu liikaa.

Anna jäähtyä hyvin. Maistuu parhaimmalta kylmänä. Nauti kermavaahdon kera!