Rassolnikkeitto

Rassolnik eli suolakurkkukeitto

Ainekset ja ohje:

  • 7-8 kpl Euro-East Suolakurkkua kuutioituna (n. 2,5 dl)
  • 500 g kanan koipireisiä
  • 1 kpl sipuli hienonnettuna
  • 2 dl ohrasuurimoita
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • kasviöljyä
  • suolaa
  • 2-3 kpl laakerinlehteä

Tarjoiluun ranskankermaa ja tuoretta tilliä.

Keitä kanan koipireisiä kiehuvassa, suolatussa vedessä kunnes kypsää (n. 40 minuuttia). Kuori kiehuessa syntyvä vaahto pois. Ota kana pois liemestä, poista nahka ja luut ja paloittele liha. Siivilöi kanaliemi. Keitä ohrasuurimot erillisessä kattilassa ohjeen mukaan.

Kuori ja kuutioi perunat. Kuullota hienonnettua sipulia öljyssä noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää paseerattu tomaatti ja kuumenna vielä hetki.

Laita suolakurkkukuutiot erilliseen kattilaan, peitä juuri ja juuri vedellä ja keitä n. 5 minuutin ajan. Kuumenna sillä aikaa uudelleen kanaliemi ja lisää kiehuvaan liemeen pilkottu kana ja perunat. Keitä 15 minuuttia ja lisää sitten valmis sipuli-tomaattiseos. Kiehauta uudelleen ja lisää joukkoon keitetyt suolakurkut liemineen. Lisää vielä valutettu ohra ja kiehauta vielä viimeisen kerran. Ota kattila liedeltä ja viimeistele silputulla tillillä. Anna keiton hautua kattilan alla n. 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoile valmis keitto ranskankerman tai smetanan kera.