Reuben -hapankaalileivät
Mehukkaat täytteet ja rapeapintaiset Reuben leivät ovat superherkullisia. Täytteenä kunnon määrät juustoa, hapankaalia, suolalihaa sekä kastikkeena sähäkkä majoneesi-ketsuppipohjainen kastike.
Nämä leivät maistuvat lounaaksi, päivälliseksi, iltapalaksi tai yöpalaksi. Leipä ei ole kevyt, joten täytteitä saa olla reilusti.
Ainekset ja ohje (4 hlö):
Reuben kastike :
- 1,5 dl Provansal majoneesia
- 1 rkl Piparjuuritahnaa
- 3 rkl ketsuppia
- 2 tl Worcesterkastike
- 3/4 rkl sokeria
- 1/4 tl jauhettua paprikaa
- ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria myllystä
Sekoita yhteen kulhossa majoneesi, ketsuppi, piparjuuritahna, Worcesterkastike, sokeri sekä paprikajauhe. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.
Tee isompi annos, mikäli leipäsiivusi ovat isommat.
Reuben-leivät
- 8 viipaletta leipää, esim. vaaleaa maalaisleipää, hapanleipää
- Voita leipien voiteluun
- Reuben kastiketta
- Emmental tai gouda juustoa, n. 4 siivua per leipä pari
- Naudan suolalihaa, n. 75g per leipä
- Euro-East Hapankaalia ja / tai Hapatettua punakaalia, yhteensä 1,5 rkl per leipä
- 4 Euro-East suolakurkkua lohkoina
Voitele jokaisen leipäviipaleen toinen puoli. Tämä puoli asetetaan parilalle.
Sivele molempien leipäviipaleiden toiselle puolelle kastiketta hieman vajaa ruokalusikallinen. Täytä leipä ensin juustolla, sitten hapankaalilla ja suolalihalla, laita vielä päällimmäiseksi pari siivua juustoa ja lopuksi kanneksi toinen leivänsiivu.
Paista leppiä parilalla tai paistinpannulla keskilämmöllä noin 4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea ja juusto sisältä sulanut.
Leivät voi paistaa myös voileipägrillissä tai kesällä ulkona grillissä.
Tarjoile suolakurkun kera.