Sacherkakku granaattiomenalla

Sacherkakku granaattiomenakastikkeella ja suklaamoussella

Resepti: Sari Spåra

Kakku
200 g tummaa suklaata
150 gvoita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Suklaamoussetäyte
100 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 liivatelehti
1 rkl maitoa

Kostutukseen
Granaattiomenamehua

Lisäksi
1 dl valitsemaasi marmeladia tai hilloa, esim glögillä maustettu hillo

Koristeluun
20- 30 g suklaata
(Ranskan pastilleja)
Tomusokeria

Kokoaminen

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 3 l). Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa-voiseos varovasti sekoittaen. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.
  4. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.
  5. Kostuta kakun pohja granaattiomenamehulla, melko reilusti. Lisää halutessasi valitsemasi hillo tässä vaiheessa pohjan pinnalle.
  6. Valmista mousse. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman. Lisää suklaan joukkoon kerma ja vatkaa jäykäksi vaahdoksi. Kuumenna maito ja lisää valutetu liivatelehti joukkoon. Anna maidon jäähtyä hieman ja lisää liivateseos ohuena vanana suklaa-kerman joukkoon, samalla sekoittaen. Laita kerma pursotinpussiin ja pursota kakkupohjan päälle.
  7. Nosta toinen pohja varoen suklaamoussen päälle ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Tämän voit tehdä jo päivää ennen tarjoilua.
  8. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Ota lusikalla suklaata ja laita kakun päälle pieniksi pisteiksi. Painele ranskanpastillit kiinni sulaan suklaaseen. Ripottele pinnalle hieman tomuokeria.

Vinkki: Ota kakku n. 1/2 h ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

Voit valmistaa kakun ilman suklaamoussetäytettä. Tällöin tuhdin suklaakakun seuraksi sopii aimo loraus granaattiomenakastiketta.