Salmiakki-lakritsijäätelö

Salmiakki-lakritsijäätelö

Herkullinen jäätelö salmiakin ja lakritsin ystäville.
Hirrrvittävän hyvää Halloween juhliin!

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk (397g) Dovgan Kondensoitua maitoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • Turkinpippurirouhetta
    (Tyrkisk Peber original 150g karkkeja tai valmista rouhetta Tyrkisk Peber Crush 150g)
  • Lakritsikastiketta

Halutessa mustaa elintarvikeväriä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki, että seos hieman jäykistyy. Lisää murskatutu turkinpippurikarkit tai valmis turkipippurirouhe. Jos haluat jäätelöstä tummanväristä, lisää joukkoon mustaa elintarvikeväriä. Väriä voit säädellä määrän mukaan. Kaada seos vuokaan, esim. leipävuokaan.
Pursota jäätelöseoksen päälle lakritsikastikeraitoja. Marmoroi pintaa, vedä vetsellä vetoja jäätelöseoksen pinnassa, jolloin syntyy raitoja ja lakritsikastikkeesta tulee raitoja jäätelön sisälle.

Peitä vuoka foliolla ja anna jäätyä pakkasessa ainakin 4 tuntia tai yön yli.
Hetki ennen tarjoilua ota jäätelö huoneenlämpöön, jotta siitä saa paremmin otettua.
Herkkuhetkiä!