Seesamilohta piparjuurikastikkeella

Seesamikuorrutettua lohta, pinaattia ja piparjuurikastike

Tämä annos yhdistää mehevän lohen rapeaan seesamikuorrutukseen, raikkaaseen vihreään salaattiin ja mausteiseen piparjuurikastikkeeseen. Marinoidut sipulit ja tuoreet yrtit tuovat annokseen raikkautta ja makujen syvyyttä. Täydellinen alkupala tai kevyt juhlaruoka, joka hurmaa sekä maullaan että ulkonäöllään!

Annoksia: 2–3
Valmistusaika: 30–40 min

Ainesosat

Marinoituihin sipuleihin:

  • 2 punasipulia, viipaloitu renkaiksi
  • 80 ml sitruunamehua
  • 2 ruokalusikallista sokeria
  • 1 ruokalusikallinen tuoretta tilliä
  • Merisuolaa, mustapippuria
  • 1 tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 1 tl suolahiutaleita
  • 2 ruokalusikallista seesaminsiemeniä
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 4 x 180 g lohifileetä (nahallinen)
  • Oliiviöljyä
  • Pinaatinlehtiä, pestyinä
  • Fenkolia, ohuiksi viipaleiksi leikattuna
  • Tuoreita yrttejä (esim. vesikrassi)

Piparjuurikastikkeeseen:

Valmistus

  1. Marinoidut sipulit: Sekoita sipuliainekset runsaalla suolalla ja pippurilla maustettuina.
  2. Piparjuurikastike: Sekoita kaikki ainekset ja mausta ne sokerilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita chili, suola, seesami ja minttu. Hiero lohen pintaan ja levitä yrttiseos lohen alaosaan. Paista nahkapuoli alaspäin kuumalla pannulla 5 minuuttia. Käännä lohi ja paista vielä 2–3 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja tarjoile marinoitujen sipulien, vihannesten ja tuoreiden yrttien kanssa. Lisää piparjuurikastike.