Sitruuna-jugurttijäätelö ilman jäätelökonetta
Maitotiivisteestä ja kermavaahdosta valmistat helposti kuohkeaa, itse tehtyä jäätelöä, jonka voit maustaa mielesi mukaan. Et tarvitse jäätelökonetta eikä pakastettua jäätelöä tarvitse sekoittaa vähän väliä, joten itse tehty jäätelö ei juuri voisi olla helpompaa tehdä.
Jäätelön voit maustaa makusi mukaan. Kokeile vaikka raikkaan sitruunaista jäätelöä, jonka joukossa on jugurttia ja reilusti sitruunaa.
Tarvitset:
2,5 dl kuohu- tai vispikermaa
l prk (397 g) Dovgan makeutettua maitotiivistettä
125 g kreikkalaista jugurttia
1 sitruunan mehu ja kuori hienoksi raastettuna
lemon curdia
Valmistus:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon makeutettu maitotiiviste, jugurtti, sitruunan mehu ja hienoksi raastettu sitruunan kuori. Kaada pakastuksen kestävään kannelliseen rasiaan ja lisää pinnalle lemon curdia. Sekoita varovasti, jotta osa sitruunatahnasta jää jäätelöön raidoiksi. Laita rasia pakastimeen jäätymään n. 4-6 tunniksi.