Sitruunainen mustikkapiirakka

Sitruunainen mustikkapiirakka

Tämä raikas mustikkapiirakka valmistuu ilman uunia ja valmistus on nopeaa sekä helppoa!
Tuoreet mustikat, kinuski ja raikas sitruunarahka hivelevät makuhermoja.

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk (397g) Dovgan Karamellisoitu kondensoitu maito
  • 1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 prk (á 200g) Sitruunarahkaa, esim. Valio
  • Tuoreita mustikoita n. 500g
  • 80-100g voita (riippuen piirakkavuan koosta)
  • 200-300g keksejä, esim. Digestive (riippuen piirakkavuan koosta)
  • Sitruuna

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele keksiseos vuona pohjalle, jos käytät irtokakkuvuokaa pingota ensin leivinpapreri pohjalle. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
Sekoita keskenään sitruunarahkat sekä tuorejuusto. Halutessasi voit notkistaa ja lisätä sitruunan makua puristamalla joukkoon muutaman pisaran sitruunamehua, tarkista maku. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Ota keksipohja esille ja levitä pohjalle kinuski eli karamellisoitu kondensoitu maito. Kaada päälle mustikat, mustikoita saa olla runsaasti! Lopuksi levitä päälle sitruunarahkaseos ja koristele mustikoilla.

Nauti kesäinen mustikkapiirakka heti tai anna tekeytyä vielä hetki jääkaapissa.