Tattaririsotto

Tattaririsotto

  • 2 annosta
  • 25 min

Ainekset

  • loraus oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • suolaa
  • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 300 g Dovgan tattarisuurimoita
  • 5 dl kana- tai kasvislientä
  • 75 g kylmää voita, kuutioituna
  • 50 g parmesaania, raastettuna

Tattaririsotto

Tarjoiluun

  • paahdettuja pinjansiemeniä
  • parmesaanilastuja
  • tuoretta oreganoa

 

Ohje

  1. Kuumenna paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää loraus oliiviöljyä. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan, kunnes se on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää myös ripaus suolaa.
  2. Jos haluat miedomman valkoviinin maun, lisää viini ennen tattarisuurimoita. Voit myös lisätä viinin suurimoiden jälkeen. Haihduta viiniä korkealla keskilämmöllä, kunnes jäljellä on enää tilkka. Lisää sitten tattarisuurimot ja anna niiden paahtua hetki ennen liemen lisäämistä.
  3. Lisää kanaliemestä 3/4 ja anna seoksen poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia. 15 minuutin jälkeen pannulla on lientä enää pieni tilkka ja suurimot ovat lähes kypsiä. Jos liemi meinaa haihtua ennen kuin suurimot ovat kypsiä, lisää lientä.
  4. Kun liemi on haihtunut ja suurimot ovat lähes kypsiä, sammuta liesi. Sekoita sitten joukkoon voi ja parmesaani. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  5. Tarjoile tattaririsotto paahdettujen parmesaanilastujen, paahdettujen pinjansiementen sekä tuoreen oreganon kanssa.

Tämän reseptin loihti Tastery.