Toffee-suklaapiiras

Toffee-suklaapiiras

Toffee-suklaapiiras on ihana herkku, jonka valmistat käden käänteessä.
Tämän piiraan voit valmistaa jo muutamaakin päivää aiemmin jääkaappiin odottamaan. Karamellisoitu kondensoitu maito tekee valmistuksesta helppoa ja nopeaa.

Tämä leivonnainen on maustettu piparkakkumausteella. Voit jättää sen pois valmistaessasi piiraan muulloin kuin jouluna.

Ainekset ja ohje (10 palaa)

Pohja:

Mikäli et löydä kaupasta Venäläisiä piparkakkuja, käytä aromikkaita kandisokerikeksejä.

Täyte:

Laita Prjanik-keksit tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Voit murustaa keksit myös muovipussissa lihanuijalla. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen joukkoon. Vuoraa halkaisijaltaan irtopohjainen 20-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.

Sekoita karamellisoidun kondensoidun maidon joukkoon piparkakkumauste ja levitä keksipohjan päälle. Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Levitä sulatettu suklaa kondensoidun maidon päälle. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä. Nosta jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt.

Resepti ja kuva: Kati JaakonenHellapoliisi