Uuniohrapuuro

Uuniohrapuuro

Ohrapuuro hautuu yön yli uunissa ihanan pehmeäksi ja kermaiseksi. Puuron hautuessa uunissa, ei tarvitse pelätä että maito palaisi pohjaan – helppo ja vaivaton tapa valmistaa.

Herkullinen uunipuuro syntyy matalassa lämpötilassa hitaasti hauduttaen. Jos haluat nauttia puurosta nopeammin, voi sen kypsentää korkeammassakin lämpötilassa.

Ohrapuuro maistuu aamupalana kuin myös lempeänä ilta- tai välipalana. Tarjoa puuro hedelmäkeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.

Ainekset ja ohje:

Mittaa kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan tai pataan. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen alussa, lisää tarvittaessa nestettä (vettä tai maitoa) mikäli koostumus on makuusi liian paksua.

Kypsennä ohrapuuroa 100 asteisessa uunissa noin 8 tuntia.

Valmista nopeammin? Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 2-3 tuntia.