Valkosuklaa-lakritsifudge

Valkosuklaa-lakritsifudge

Näitä makeita fudgeja raikastaa sitruuna. Itse tehdyt makeiset on kiva lahja ystävälle.

Ainekset ja ohje:

Pilko lakritsin paloja tarvittaessa hieman pienemmiksi. Säästä n. 50 g lakritsia koristeeksi fudgen päälle.

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä paloiteltu valkosuklaa ja kondensoitu maito.
Sekoita useasti – Varo ettei seos pala pohjaan.
Kun valkosuklaa on sulanut kondensoituun maitoon, lisää seokseen sitruunan mehu, -kuoriraaste ja lakritsipalat.

Kaada massa n. 20 x 20 -senttiseen kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Fudge-seos jähmettyy nopeasti, toimi reippaasti ja käytä apuna lastaa. Ripottele päälle loput lakritsipalat ja painele niitä vähän myös seoksen sisään.

Peitä vuoka ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Kun fudge on tarpeeksi jämäkkää, leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Säilyvät jääkaapissa noin viikon.