Vegan Cavi’ar joulutortut
Suolaiset joulutortut ovat herkullinen tarjottava glögin ja juhlatilaisuuksissa kuohuviinin kera.
Vegan Cavi’ar on vegaaninen merileväherkku ja tästä reseptistä saat täysin vegaanisen, kun käytät esimerkiksi kaurafraichea ja vegaanista tuorejuustoa.
Ainekset ja ohje (10 kpl)
- 1 prk (105g) Vegan Cavi’ari merileväherkku
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- ruohosipulia
- sitruunan mehua n. 2 rkl
- tilliä
- 1 pkt torttutaikinalevyjä (5 kpl paketissa)
Tarvitset pursotinpussin
Sulata torttutaikina ohjeen mukaan.
Tee pyöreitä torttuja painamalla pyörellä piparkakkumuotilla taikinaan kuviot tai käytä apuna sopivan kokoista lasia/ mukia. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele kanamunalla. Paista uunin keskitasolla 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Pyöreät torttupohjat kohoavat uunissa.
Valmista täyte. Sekoita keskenään vega cavi’ar, tuorejuusto, creme fraiche, ruohosipuli ja sitruunan mehu. Jätä vegan cavi’aria hieman koristeeksi.
Anna kypsien pohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
Laita täyte pursotinpussiin ja käytä päänä esim. tähtityllaa. Paina pursottimen pää kohonneen torttupohjan sisään ja purista täytettä sisälle sekä tähdeksi tortun pälle. Koristele mustalla vege cavi’arilla ja tillillä.
Tarjoile glögin, teen tai kuohuviinin kera.
Vinkki!
Halutessasi lisää seoksen joukkoon pieneksi leikattua graavilohta.