Kondensoitu maito 397g
Kastikkeet ja muut

Kondensoitu maito, makeutettu 397 g / 304 ml

Kondensoitu maito eli makeutettu maitotiiviste on keittämällä tiivistettyä maitoa, johon on lisätty sokeria. Keittämisen seurauksena maidon väri muuttuu kermaisen kauniiksi ja maku karamellimaiseksi.

Mihin kondensoitua maitoa käytetään?

Kondensoidusta maidosta syntyvät parhaat makeat jälkiruuat. Maitotiivistettä käytetään erityisesti leivontaan ja jälkiruokakastikkeeksi. Kokeile kondensoitua maitoa esimerkiksi key lime -piirakkaan, jäätelön valmistukseen, itse tehtyyn fudgeen tai suosittuun banoffee-torttuun. Juustokakussa makeutettu maitotiiviste tekee kakusta silkkisen pehmeää eikä juoksettumisen vaaraa ole.

Juomiin ja jälkiruokakastikkeeksi

Kondensoitu maito sopii myös sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi vaniljakastikkeen tavoin.  Kokeile maitotiivistettä omena- tai marjapiiraiden kastikkeeksi, blinien kanssa, hedelmäsalaatissa tai vaikka sellaisenaan paahtoleivällä. Voit käyttää kondensoitua maitoa  myös kahviin ja teehen tai pirtelöön antamaan kermaista makua.

Kondensoidun maidon keittäminen

Avaamatonta kondensoitua maitoa voi keittää purkissaan kinuskiksi.
Tämä vaatii noin 3-4 tunnin keittoajan. Avatusta purkista kinuskia voi valmistaa myös mikrossa.

Ajan säästämiseksi kaupoissa on nyt myös saatavilla valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.
Ihanaa paksua kinuskia, joka sopii leivontaan kuin myös jälkiruokakastikkeeksi.

Kondensoidun maidon säilyvyys

Purkkeihin pakatulla, tiivistetyllä maidolla on erittäin pitkä säilyvyys. Huoneenlämmössä säilyvän maitotiivisteen voit ottaa mukaan vaikka mökille tai pitää varalla yllätysvieraita varten. Tuote on kuumennettu, joten makeutettu maitotiiviste sopii myös raskaana oleville.

Jälleenmyyjät

Kondensoitua maitoa löydät kaikista hyvin varustetuista kaupoista (Prismat, S-marketit, K-citymarketit, K-supermarketit, Tokmannit, Puuilot). Kondensoitu maito löytyy yleensä samasta paikasta kuin kookosmaidot tai muut leivontatuotteet.

» Katso lisää resepti-ideoita blogistamme

Tuotetiedot

Ainesosat: täysmaito, sokeri. Rasva 8 %, rasvattoman maidon kuiva-ainepitoisuus 20 %. Lämpökäsitelty. Maidon alkuperä: EU.
Säilytys: avattomana huoneenlämmössä, avattuna jääkaapissa erillisessä astiassa.
Nettopaino: 397 g
Art.Nr: 26510397
EAN kpl: 4032549001770
EAN ME: 4032549004115
ME: 12 prk
Alkuperämaa: Alankomaat

Ravintosisältö per 100 g

Energia: 1372 kJ / 325 kcal
Rasva: 8,0 g
- josta tyydyttynyttä: 5,4 g
Hiilihydraatit: 56,4 g
- joista sokereita: 56,4 g
Proteiini: 6,9 g
Suola: 0,2 g
Laktoosia: 11,4 g

Valmistusohje

Pakkauksessa easy open -kansi. Jos avaat pakkauksen purkinavaajalla, voi kannesta irrota avatessa korkkiruuvimainen metallinen osa, koska avaaja käpertää reunaa. Tuote on täysin käyttökelpoinen