Helpot Herkut Joulupöytään

Loihdi näillä helpoilla resepteillä uusia makuja jouluun. Herkulliset pikkusuolaiset ruis- ja saaristolaisleipänapit merellisillä täytteillä, suolaiset ja makeat joulutortut, itse tehdyt joulumakeiset lasten ja aikuisten makuun, tuttu perunasalaatti pienellä twistillä ja raikas jouluinen granaattiomenajälkiruoka.

Vegan Cavi’ar tahna ruisnapeilla

Tämä vastustamaton merilieväkaviaarista valmistuva tahna maistuu ruisnappien kanssa. Herkkupalat syntyvät helposti ja nopeasti.
Reseptistä saat täysin vegaanisen, kun käytät esimerkiksi kaurafraichea ja vegaanista tuorejuustoa.

Ainekset ja ohje:

Valmista täyte. Sekoita keskenään Vegan Cavi’ar, tuorejuusto, creme fraiche ja hienonnettu salottisipuli.
Jätä Vegan Cavi’aria hieman koristeeksi.

Jos haluat tähtimäiset pursotukset, laita täyte pursotinpussiin ja käytä päänä esim. tähtityllaa. Pursota täytettä nokare jokaiselle ruisnapille. Voit myös lusikoida täytteen ruisnappien päälle. Koristele mustalla Vegan cavi’arilla ja ruohosipulisilpulla.

Savustettu kilohailitahna saaristolaisleivällä

Herkulliset pikkusuolaiset kalaleivät joulunajan juhliin.

Ainekset ja ohje:

Saaristolaisleipää

Keitä kanamunat koviksi. Valuta kilohailit. Hienonna kilohaili ja kananmunat haarukalla.
Hienonna punasipuli veitsellä ja sekoita kaikki aineet keskenään, mausta ja tarkista maku.
Annostele saaristolaisleipien päälle ja koristele tillillä.

Suolaiset joulutortut – Punajuuri-vuohenjuustotortut

Aina herkullinen makupari punajuuri ja vuohenjuusto yhdisyvät näissä suolaissa joulutortuissa. Makean suolaisen tortun saat, kun käytät punajuuren tilalla omenapaloja.

Ainekset ja ohje (10 kpl):

Sulata torttutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taittele sulaneesta torttutaikinasta haluamasi mallinen torttu. Laita alimmaiseksi siivu vuohenjuustoa ja päälle noin ruokalusikallinen punajuuriraastetta.

Voitele reunat kanamunalla ja paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min tuotteen koosta riippuen.

Kuvan tortut taiteltu ruutu-mallin mukaan.

Omena-kinuskijoulutortut

Perinteisiä joulutorttuja voi tuunata oman maun mukaan. Leivo ihania joulutorttuja kinuskista ja omenanpaloista.

Ainekset ja ohje (10 kpl)

Sulata torttutaikina ohjeen mukaan.
Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Laita teelusikallinen kinuskia taikinalevyn keskelle ja taita joka toinen kulma ylös keskelle alas painaen. Laita lusikallinen omenanpalahilloketta kinuskin päälle. Voitele sakarat kanamunalla ja paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ja nauti lämpimänä.

Itse tehdyt Baileys-fudget

Kondensoidusta maidosta valmistat helpot itse tehdyt joulukarkit. Fudget syntyvät suklaasta ja maitotiivisteestä alle puolessa tunnissa. Reseptien peruspohjana toimii suklaa sekä kondensoitu maito. Makumaailma voit vaihdella oman mielesi mukaan, lisää suklaaseokseen piparkakkumaustetta, pähkinöitä, lakritsia tai aikuiseen makuun mieleistä likööriä.

Kolmen aineksen ihanat fudget valmistuvat helposti.

Ainekset ja ohje:

Laita kattilaan paloiteltu suklaa ja kondensoitu maito. Sulata suklaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaat ovat kokonaan sulaneet. Lisää seokseen Baileys-likööri kahdessa erässä ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa n. 20 x 20-cm kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Fudge-seos jähmettyy nopeasti, toimi reippaasti ja käytä apuna lastaa.
Ripottele päälle Marianne-rouhetta ja painele sitä vähän myös seoksen sisään.

Peitä vuoka ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Kun fudge on  tarpeeksi jämäkkää, leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Piparkakutaikinafanin joulumakeiset

  • 400 g valko- tai maitosuklaata
  • 1 prk (397 g) Dovgan makeutettua maitotiivistettä
  • 1 tl piparkakkumaustetta seokseen
  • koristeluun 1/2 tl piparkakkumaustetta

Vinkki! Voit myös sulattaa suklaan kondensoituun maitoon mikrossa. Lämmitä seosta mikrossa n. 30 sekunnin pätkissä ja sekoita välillä kunnes suklaa on sulanut. Varo ettei seos kuumene liikaa ja pala.

Lakritsin ystävän kannattaa kokeilla myös näitä valkosuklaa-lakritsifudgeja, joihin raikasta makua tuo sitruuna. Tästä reseptiin >>

Jouluinen Granaattiomena-vadelmajälkkäri

Joulun maut yhdistyvät tässä ihanassa kerrosjälkkärissä. Piparkakulta maistuva muruseos pohjalla, hunajalla maustettu jogurtti keskellä ja päällä vadelmista ja granaattiomenamehusta tehty chiahyytelö. Tästä saat kauniin ja helpon jälkkärin joulupöytään.

Resepti on gluteeniton ja maidoton.

Ainekset ja ohje:

  • 1,5 dl Euro-East granaattiomenamehua
  • 100 g vadelmia
  • 1rkl hunajaa
  • 2/3dl chiansiemen
  • 400g paksua maustamatonta ja sokeritonta soijajogurttia
    (esim. Alpron mild & creamy plantgurt sokeriton)
  • juoksevaa hunajaa

Pohja:

  • 0,5 dl saksanpähkinöitä
  • 0,5 dl kuorittuja manteleita
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl kookossokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • ripaus suolaa

Valmista granaattiomena-vadelma-chiahyytelö edellisenä iltana. Blendaa granaattiomenamehu ja vadelmat sekä hunaja tasaiseksi. Lisää chian siemenet ja anna tekeytyä yön yli.

POHJA: Sekoita monitoimikoneessa pähkinät ja mantelit ja aja hienoksi. Lisää piparkakkumauste, kookossokeri, kaneli ja suola. Sekoita vielä tasaiseksi. Lusikoi murua lasin pohjalle.
Vinkki! Voit korvata tämän myös hienoksi murskatuilla piparkakuilla.

Sekoita jogurttiin hunajaa maun mukaan. Lusikoi jogurtti muruseoksen päälle. Viimeisenä lisää kerros granaattimena-vadelma-chiahyytelöä.

Resepti yhteistyössä: Sanna Hiltunen, Parantavaruoka. Reseptin ja muita jouluherkkuja löydät Parantavaruoka Joulu/ Talvi e-keittokirjasta.

Joulupöydän Perunasalaatti piparjuurella

Perinteinen joulupöydän perunasalaatti on saanut uusia makuja, salaattiin pientä potkua tuo piparjuuritahna.

Ainekset ja ohje:

Keitä perunat kuorineen runsaasti suolatussa vedessä. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja viipaloi punasipuli. Paloittele suolakurkut ja omena sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita keskenään perunat, punasipuliviipaleet, suolakurkut ja omenat.

Sekoita keskenään majoneesi, piparjuuritahna ja hienoksi hakattu tilli. Mausta suolalla ja
mustapippurilla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista suola.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Resepti yhteistyössä: Sanna Hiltunen, Parantavaruoka. Reseptin ja muita jouluherkkuja löydät Parantavaruoka Joulu/ Talvi e-keittokirjasta.

Lisää reseptejä löydä sivuiltamme reseptit osiosta. Valitse suosikkisi ja nauti!