Kalaherkut joulunaikaan

Kalaruoat kuuluvat olennaisena osana joulunajan herkuttelua. Euro-Eastin kalasäilykevalikoimasta löydät herkullisia kalatuotteita jouluun.

Nappaa tästä talteen parhaat kalatuotteet ja reseptivinkit.

Old Riga -savustetut kilohailit maistuvat herkulliselta sellaisenaan joulupöydässä tumman saaristolaisleivän kanssa, mutta kilohaileista valmistat hetkessä maukkaita tahnoja illanistujaisiin. Tutustu monipuolisiin tuotteisiin sekä kokeile reseptivinkit.

Kilohailinapit – pikkusuolaista tarjottavaa illanistujaisiin

Herkulliset kilohailinapit ovat siistiä sormisyötävää pikkujouluissa.
Tahnat ovat täydellistä tarjottavaa niin pikkujouluihin kuin myös joulun juhlapöytään.

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk (250 g) Old Riga Savustettu kilohaili öljyssä
  • 2 prk Tillituorejuusto
  • 1 kevätsipuli tai salottisipuli
  • ½ dl pilkottua suolakurkkua
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ dl silputtua tilliä / maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan
  • 25 kpl ruisnappeja

Valuta kilohailipurkista öljy pois. Laita kilohailit kulhoon ja painele kalojen rakenne rikki haarukalla.

Hienonna kevätsipuli sekä kuutioi suolakurkut pieneksi kuutioksi. Lisää ne kilohailin joukkoon, lisää myös hieman notkistetut tuorejuustot sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita hyvin, jotta massa on tasainen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Laita hetkeksi maustumaan jääkaappiin. Lusikoi täyte ruisnappien päälle ja tarjoile.
Täytä ruisnapit juuri ennen tarjoilua, jotta ruisnapit pysyvät rapeina.

Euro-Eastin Riga-kilohailit savustetaan tuoreena, perinteisin menetelmin leppälastuilla ja purkitetaan käsin. Savustetut kilohailit ovat pehmeitä ja maukkaita eikä ruotoja tarvitse pelätä. Öljyyn tai tomaattiin säilötty savustettu kilohaili on edullista kalaruokaa ilman lisä- tai säilöntäaineita.  Kalasäilykkeet säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä, joten ne ovat oivallinen hätävara kaapissa, kuin myös loistava tuote lahjaksi annettavaan jouluiseen herkkukoriin. Tyylikkään ulkomuotonsa vuoksi lasiset pakkaukset kuin myös peltipakkaukset voi nostaa sellaisenaan suoraan joulupöytään.

Perinteisten savustettujen sekä paistettujen kilohailien rinnalle on tullut kaksi uutta tuotetta, kalapyörykät tomaattikastikkeessa ja kilohailipatee, jotka sopivat alkupalapöytään esimerkiksi pikkujouluissa.

Nauti kilohaileista sellaisenaan tai valmista nopeita reseptejä arkeen tai illanviettoihin.

Kilohaili on pieni sillien heimon kalalaji. Riga-kilohailit pyydetään Itämereltä pelagisilla trooleilla (OTM) eli välivedessä vedettävällä suppilomaisella verkolla, joka säästää kalastusalueen pohja-alueita sekä kalastusalueilla huomioidaan alueen kalakannat.

Savustettu kilohaili öljyssä: 250 g lasipakkaus, 160 g peltipakkaus, 120 g peltipakkaus
Savustettu kilohaili tomaatissa 250 g lasipakkaus
Paistettu kilohaili tomaatissa: 280 g lasipakkaus, 240 g peltipakkaus
Savustettu kilohailipatee 160 g peltipakkaus
Kalapyörykät tomaattikastikkeessa 240 g peltipakkaus

Koko Euro-Eastin tarjoamaan kalasäilykevalikoimaan voit tutustua täällä. 

Herkullisia Riga -kalatuotteita ostat kätevästi säilykkeenä ruokakaupoista (muun muassa K- sekä S-ryhmän ruokakaupat, Tokmanni, Puuilo, Kärkkäinen) tai tilaamalla suoraan Euro-Eastin verkkokaupasta.

Savustettu kilohailimousse (gluteeniton)

1 prk (250g) Old Riga savustettu kilohaili öljyssä
1 prk (150g) Smetana

Valuta kilohailista öljy ja aja tasaiseksi tahnaksi. Vaahdota smetana ja nostele kilhoilimassa sen kanssa sekaisin. Tarjoile kilohailimoussea esimerkiksi tuoreen leivän tai blinien kanssa.

Resepti ja kuva: Alexander Trivedi

 

Larsen – uudet kalasäilykkeet vastuullisesti

Euro-Eastin kalasäilykevalikoima on täydentynyt myös uudella tanskalaisella LARSEN-tuotebrändillä. Palkittu Larsen Danish Seafood valmistaa laadukkaita kalatuotteita, jotka valmistetaan EU:ssa elintarvikestandardien mukaisesti. Larsen on sitoutunut kestävään kalastuspolitiikkaan ja he tukevat kalataloutta MSC- vaatimusten toteuttamisessa. Raaka-aineiden jäljitettävyys, tuoreus ja luonnolliset ainesosat yhdistettynä korkeaan innovaatiotasoon tarjoavat laadukkaita sekä tasalaatuisa kalanautintoja.

Larsen Savustetut kilohailit ovat MSC-sertifioituja, peräisin kestävän kalastuksen mukaisesta kalakannasta. Maukkaat Larsen kilohailit löytyvät kahdessa maussa, mustapippuri-sitruunaöljyssä sekä rypsiöljyyn säilöttynä. Larsen kilohaileissa on pehmeä savun maku. Tuotteissa helposti avattavat läpinäkyvät kannet. Kaunis pakkaus on näyttävä ja herkullinen ruokalahaja.

Peräisin MSC-sertifioidusta kestävän kalastuksen mukaisesta kalakannasta. www.msc.org/fi

Larsen Turskan maksa tuo luksusta juhlapöytään. Kermaisen täyteläinen levite leivälle tai voileipäkekseille, mutta voit yhtä hyvin valmistaa turskan maksasta näyttäviä cocktail-paloja. Turskan maksa sisältää runsaasti elimistölle tärkeitä hyviä omega-3-rasvahappoja sekä vitamiineja. Larsen Turskan maksa on MSC-sertifioitu.

Turskan maksa ruisnapit

Resepti ja kuva: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi

Ainekset ja ohje (25 kpl):

25 kpl ruisnappeja
13 tl Vegan Cavi´ar merileväherkkua

Valmistus:

Valuta turskan maksa hyvin ja poista liemen mausteet.

Riko kulhossa maksan rakenne käsin, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Anna kiinteytyä kylmässä noin kaksi tuntia. Kokeile massan koostumusta ja jos se on liian löysää, sekoita joukkoon hieman lisää tapiokatärkkelystä ja anna hyytyä.

Siirrä massa pursotinpussiin, jossa on esimerkiksi tähtitylla ja pursota ruisnapeille.
Koristele merileväherkulla ja tarjoile.

Larsen makrillihiutaleet helppoon herkutteluun uutena vuotena

Larsen makrillihiutaleet sopivat arjen tavallisiin ruokahetkiin tai hauskoihin illanistujaisiin. Maukkaat makrillihiutaleet ovat herkullinen lisä pizzaan, lämpimiin voileipiin, pastasalaatteihin – käyttötapoja on lukuisia. Makrillihiutaleita tomaattipohjaisissa kastikkeissa voi käyttää kuten tonnikalaa.

Kolme herkullista makua:

Herkulliseen joulunaikaan sopii myös täyteläiset lihapateet. Tutustu Euro-Eastin valikoiman Gavrilovic-lihapateisiin. Helppojen pateeleipästen reseptin löydät täältä.

Pastasalaatti juhliin

Keitä makaroni, valuta, huuhdo, jäähdytä. Valuta ja kuutioi paprika ja suolakurkku. Hienonna kilohaili liemineen. Sekoita majoneesi, jogurtti ja tomaattisose kastikkeeksi. Mausta suolalla sekä pippurilla. Yhdistä ainekset ja sekoita joukkoon kastike.

Resepti: Kimmo Ollila

*******

Herkullisia Riga – sekä Larsen -kalatuotteita ostat kätevästi säilykkeenä ruokakaupoista (muun muassa K- sekä S-ryhmän ruokakaupat, Tokmanni, Puuilo, Kärkkäinen) tai tilaamalla suoraan Euro-Eastin verkkokaupasta.