Juhlapiirakka tattarista
Mehevä ja maukas juhlapiirakka on kehitetty Kespron Prosentti-lehteen, mutta maistuu taatusti myös kotikeittiöissä. Piirakka saa reippaasti lisää makua tattarista ja kuivattu karpalo antaa piirakkaan piristävän lisän ja juhlavuutta.
Tarjoa piirakka halutessasi Euro-East suolakurkun kera.
Ainekset:
20 annosta (pellillinen)
2 x 600 g voitaikina
5 dl Dovgan tattarisuurimo, keitetty
500 g naudanjauheliha
2 sipulia silputtuna
150 g sieniä kuutioituna
3 kananmunaa
0,5 dl kuivattu karpalo, hienonnettu
2 rkl kuivattua persiljaa
2 rkl perunajauho
2 tl suola
1 tl mustapippuri
Valmistus:
Sulata taikinalevyt, jos käytät valmista pakastettua voitaikinaa. Ruskista jauheliha ja silputut sipulit. Lisää keitetyt tattarisuurimot, sienet, kaksi munaa, karpalo, persilja, perunajauho ja mausteet. Kauli taikinat pellin kokoisiksi. Levitä toinen taikinalevy pellille ja levitä täyte. Aseta toinen taikina päälle, taita reunat tiiviisti. Viillota pinta. Voitele munalla. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi