Kuorrutteet kondensoiduista maidoista
Täytekakut, kuppikakut, kaikki kakut tarvitsevat päälleen ihanan kuorrutteen.
Kondensoidut maidot sopiva monipuolisesti leivontaan ja niistä teet myös helposti maistuvat kuorrutteet.
Kinuskikuorrute
n. 20 kuppikakulle
1/2 prk Dovgan karamellisoitua kondensoitua maito
250 g mascarpone tuorejuustoa
4-5 dl tomusokeria
60 g voita
Vatkaa voi ja tomusokeri sieläksi, lisää mascarpone ja lisää tarvittaessa tomusokeria desi kerrallaan kunnes seos on jäykähköä. Lisää lopuksi karamellisoitu kondensoitu maito ja vatkaa vielä tasaiseksi. Jos kuorrute on löysää, anna levätä jääkaapissa 30-60 minuuttia tai kunnes kuorrute on sopivan pursotettavaksi.
Voikreemi
n. 25-30 kuppikakulle
1 prk (397 g) Dovgan kondensoitua maitoa
200 g voita
Vatkaa kondensoitu maito ja voi tasaiseksi kreemiksi, noin 5 minuuttia. Lisää ensin puoli purkkia kondensoitua maitoa ja lisää vähän kerrallaan vatkauksen yhteydessä. Tarkkaile koostumusta ettei kreemistä mene liian löysäksi.