Lähi-idän Buddha Bowl

Lähi-idän Buddha Bowl

4 annosta

Euro-East lähi-idän buddhabowl lowres

 

Tattarisuurimot: 

 

Marinoidut kikherneet: 

  • 1 prk/tlk kypsiä kikherneitä valutettuna 
  • ¼ dl oliiviöljyä 
  • Kourallinen tuoretta korianteria silputtuna 
  • Kourallinen tuoretta minttua silputtuna 
  • 1 tl juoksevaa hunajaa 
  • ½ limen mehu 
  • 1 tl juustokuminaa 
  • ½ tl suolaa 
  • 1 tuore chilipalko 

 

Kastike: 

Varsiparsakaalit: 

  • 1 pss varsiparsakaalia 
  • Öljyä paistamiseen  
  • Ripaus suolaa 

Tarjoiluun: 

 

Tee näin: 

  1. Huuhtele hirssisuurimot ja lisää ne kiehuvaan veteen. Lisää keitinveteen Vegeta kasvisliemijauhetta.  
  2. Valuta kikherneet, lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Sekoita. Halutessasi voit lämmittää seoksen mikrossa ennen tarjoilua.  
  3. Sekoita kastikeainekset pienessä kulhossa sekaisin.  
  4. Leikkaa varsi-parsakaaleista paksummat varret pois. Leikkaa paloiksi. Paista niitä pannulla öljyssä kevyesti. Lisää ripaus suolaa. Pilko kirsikkatomaatit ja kevätsipulit. 
  5. Kokoa aineksista kulhot valmiiksi tarjolle tai laita raaka-aineet pöytään erikseen tarjolle niin kaikki saavat itse koota kulhot. Lisää päälle kastike ja viimeistele annokset tuoreella mintulla ja korianterilla.