Lähi-idän Buddha Bowl
4 annosta
Tattarisuurimot:
- 2 dl Euro-East tattarisuurimoita
- 4 dl vettä
- 3 tl Vegeta kasvisliemijauhetta
Marinoidut kikherneet:
- 1 prk/tlk kypsiä kikherneitä valutettuna
- ¼ dl oliiviöljyä
- Kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
- Kourallinen tuoretta minttua silputtuna
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- ½ limen mehu
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl suolaa
- 1 tuore chilipalko
Kastike:
- 1 dl Deroni-soijakastiketta
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 kynttä valkosipulia murskattuna
- 1-2 tl Deroni chilikastiketta
Varsiparsakaalit:
- 1 pss varsiparsakaalia
- Öljyä paistamiseen
- Ripaus suolaa
Tarjoiluun:
- 1 prk Punakaalisalaattia
- 1 prk Porkkanasalaattia
- Rasia kirsikkatomaatteja
- Kevätsipulia muutama varsi
- Tuoretta minttua
- Tuoretta korianteria
Tee näin:
- Huuhtele hirssisuurimot ja lisää ne kiehuvaan veteen. Lisää keitinveteen Vegeta kasvisliemijauhetta.
- Valuta kikherneet, lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Sekoita. Halutessasi voit lämmittää seoksen mikrossa ennen tarjoilua.
- Sekoita kastikeainekset pienessä kulhossa sekaisin.
- Leikkaa varsi-parsakaaleista paksummat varret pois. Leikkaa paloiksi. Paista niitä pannulla öljyssä kevyesti. Lisää ripaus suolaa. Pilko kirsikkatomaatit ja kevätsipulit.
- Kokoa aineksista kulhot valmiiksi tarjolle tai laita raaka-aineet pöytään erikseen tarjolle niin kaikki saavat itse koota kulhot. Lisää päälle kastike ja viimeistele annokset tuoreella mintulla ja korianterilla.