Maukas Punakaali-tattarivuoka
Punakaali-tattarivuoka on erittäin maukas ja helppotekoinen ruoka. Mikäli pidät perinteisestä kaalilaatikosta, kokeile myös tätä.
Tarvitset vain muutaman aineksen.
Ainekset ja ohje (6 annosta):
- 4 dl Dovgan tattarisuurimoita, täysjyvä
- vettä huuhteluun
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 prk (450 g) Euro-East punakaalisalaattia
- 1 sipuli
- ¾ dl siirappia
- 1-2 tl rakuunaa tai rosmariinia
- mustapippuria myllystä
- suolaa tarvittaessa
- 2 kananmunaa
Huuhtele tattarisuurimot vedellä ja valuta. Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio. Lisää huuhdellut tattarisuurimot. Anna kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt tattarisuurimoihin.
Sekoita joukkoon punakaalisalaatti. Kuori ja hienonna sipuli ja sekoita joukkoon. Lisää siirappi, rakuuna tai rosmariini ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Riko joukkoon kananmunat ja sekoita.
Laita seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on kiinteä ja pinta kauniin värinen. Tarjoa ja nauti!
Vinkki! Vegaanisen verson saat, kun jätät kanamunat ohjeesta pois.
Euro-Eastin Punakaalisalaattia löydät parhaiten K-kauposita.
Resepti ja kuva: Kati Jaakonen, Hellapoliisi