Tattari-munakoisovuoka

Tattari-munakoisovuoka

Munakoisovuoka, joka valmistuu helposti ja maistuu ihanalta. Tattari sopii annokseen todella hyvin ja tuo ihanaa pähkinäistä makua ja ruokaisuutta. Pitkä haudutusaika tuo vuokaan mehevyyttä ja tiivistää makuja.

Resepti on vegaaninen ja gluteeniton.

Ainekset ja ohje (4-6 hengelle)

Munakoisotäyte:

  • 1 prk Dovgan munakoisoa chilikastikkeessa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 0,5 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • 4-5 tomaattia
  • kuivattua oreganoa
  • (tuoretta basilikaa)

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Keitä tattarisuurimot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (n.10min)

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit. Pilko kesäkurpitsa ja paprika.

Sekoita kulhossa pilkotut kasvikset ja sipulit sekä munakoisot ja keitetty tattari. Nypi mukaan basilikan lehdet. Lisää balsamiviinietikka, sitruunamehu ja hunaja. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Tasoita pinta.

Viipaloi tomaatit ja aseta viipaleet päällimmäiseksi. Ripottele päälle kuivattua oreganoa. Paista uunissa n.40min ja tarjoa.

Resepti ja kuvat yhteistyössä: Minska