Keitetyt pelmenit – klassikkoannos

Keitetyt pelmenit

Pelmenit on slaavilaisen keittiön klassikkoherkku. Nämä alun perin Siperiasta kotoisin olevat, italialaisia ravioleja muistuttavat nyytit valmistetaan kovasta vehnästä, joka pysyy keittäessä hyvin koossa. Samantapaisia täytettyjä taikinanyyttejä tarjoillaan Kiinassa ja monissa muissa Aasian maissa

Klassikkoannos valmistuu alle 10 minuutissa!

Pakastetut pelmenit säilyvät pitkään ja ovat hyvä hätävara pakkasessa. Taschki-pelmenit ovat kiireisen arjen pelastus. Nopeasti valmistuvat, pakastealtaasta löytyvät pelmenit, maistuvat niin kasvis- kuin sekasyöjillekin. Kaikki Taschki-pelmenit on valmistettu perinteisellä reseptillä korkealaatuisista raaka-aineista. Ne ovat täysin lisäaineettomia eivätkä sisällä keinotekoisia aromeja, aromivahventeita, väri- tai säilöntäaineita. Ne ovat myös kananmunattomia.

Valmistus:

Pelmenit keitetään kuten pasta: runsaassa vedessä, joka suolataan (2 l vettä + n. 1 rkl suolaa). Tarkista sopiva suola maistamalla keitinvettä.

Pelmenit lisätään jäisinä suoraan kiehuvaan veteen – niitä ei pidä sulattaa. Kun vesi kiehuu uudelleen, lisää muutama laakerinlehti. Anna pelmenien kiehua kannen alla ja sekoita välillä varovasti esim. lusikalla, jotta pelmenit eivät tartu kiinni toisiinsa.

Pelmenit ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan ja väri muuttuu vaaleammaksi. Tähän menee n. 5 minuuttia. Poista valmiit pelmenit vedestä esim. reikäkauhalla ja nauti pelmenit esimerkiksi adjika-kastikkeen, smetanan ja venäläisten suolakurkkujen kera.

  • 1 pss (500 g) Taschki-pelmenejä
  • 1 L vettä
  • 2 kpl kasvis- tai lihaliemikuutioita
  • 5 kpl maustepippuria
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 2 kpl kevätsipulia

Lisäksi

Vinkki! Pelmenit voi keittää veden sijasta lihaliemessä. Keittämisen lisäksi pelmenit voi paistaa, friteerata, valmistaa uunissa tai tarjoilla vaikkapa italialaiseen tapaan oliiviöljyllä, rucolalla ja parmesaanilla. Tutustu resepteihimme ja löydä oma suosikkisi!

Taschki-pelmeneitä on neljää eri makua:

Taschki-pelmenejä löydät suurimpien K-ryhmän ruokakauppojen sekä Turun Osuuskaupan pakastevalikoimasta. Jälleenmyyjät löydät täältä.

Tallenna