Upeat pikkusuolaiset joulujuhlaan

Loihdi näillä helpoilla resepteillä uusia makuja jouluun. Herkulliset pikkusuolaiset ruis- ja saaristolaisleipänapit merellisillä täytteillä, suolaiset joulutortut ja joulupöydän tuttu perunasalaatti pienellä twistillä. Nautti herkulliset pikkupurtavat pikkujouluissa kuohuvan kanssa tai ennen jouluateriaa glögin seurana.

Vegan Cavi’ar tahna ruisnapeilla

Tämä vastustamaton merilieväkaviaarista valmistuva tahna maistuu ruisnappien kanssa. Herkkupalat syntyvät helposti ja nopeasti.
Reseptistä saat täysin vegaanisen, kun käytät esimerkiksi kaurafraichea ja vegaanista tuorejuustoa.

Ainekset ja ohje:

Valmista täyte. Sekoita keskenään Vegan Cavi’ar, tuorejuusto, creme fraiche ja hienonnettu salottisipuli.
Jätä Vegan Cavi’aria hieman koristeeksi.

Jos haluat tähtimäiset pursotukset, laita täyte pursotinpussiin ja käytä päänä esim. tähtityllaa. Pursota täytettä nokare jokaiselle ruisnapille. Voit myös lusikoida täytteen ruisnappien päälle. Koristele mustalla Vegan cavi’arilla ja ruohosipulisilpulla.

Turskan maksa ruisnapit

Nämä herkulliset pikkusuolaiset ovat nappivalinta juhliin ja varmasti jotain aivan uutta! Superherkullisia!

Ainekset ja ohje (25 kpl):

2 prk Larsen turskan maksaa (á 121g)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g (n.2 kpl)  Euro-East Chili suolakurkkua hienonnettuna
15 g salottisipulia hienonnettuna
13 g tapiokatärkkelystä

25 kpl ruisnappeja
13 tl Musta merileväherkkua (lohen mätiä)

Valuta turskan maksa hyvin ja poista liemen mausteet.

Riko kulhossa maksan rakenne käsin, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Anna kiinteytyä kylmässä noin kaksi tuntia. Kokeile massan koostumusta ja jos se on liian löysää, sekoita joukkoon hieman lisää tapiokatärkkelystä ja anna hyytyä.

Siirrä massa pursotinpussiin, jossa on esimerkiksi tähtityllä ja pursota ruisnapeille.
Koristele merileväherkulla tai mädillä ja tarjoile.

Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi

Savustettu kilohailitahna saaristolaisleivällä

Herkulliset kalaleivät joulunajan juhliin.

Ainekset ja ohje:

Saaristolaisleipää

Keitä kanamunat koviksi. Valuta kilohailit. Hienonna kilohaili ja kananmunat haarukalla.
Hienonna punasipuli veitsellä ja sekoita kaikki aineet keskenään, mausta ja tarkista maku.
Annostele saaristolaisleipien päälle ja koristele tillillä.

Suolaiset joulutortut – Punajuuri-vuohenjuustotortut

Aina herkullinen makupari punajuuri ja vuohenjuusto yhdistyvät näissä suolaissa joulutortuissa. Makean suolaisen tortun saat, kun käytät punajuuren tilalla omenapaloja.

Ainekset ja ohje (10 kpl):

Sulata torttutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taittele sulaneesta torttutaikinasta haluamasi mallinen torttu. Laita alimmaiseksi siivu vuohenjuustoa ja päälle noin ruokalusikallinen punajuuriraastetta.

Voitele reunat kanamunalla ja paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min tuotteen koosta riippuen.

Kuvan tortut taiteltu ruutu-mallin mukaan.

Joulupöydän Perunasalaatti piparjuurella

Perinteinen joulupöydän perunasalaatti on saanut uusia makuja, salaattiin pientä potkua tuo piparjuuritahna.

Ainekset ja ohje:

Keitä perunat kuorineen runsaasti suolatussa vedessä. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja viipaloi punasipuli. Paloittele suolakurkut ja omena sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita keskenään perunat, punasipuliviipaleet, suolakurkut ja omenat.

Sekoita keskenään majoneesi, piparjuuritahna ja hienoksi hakattu tilli. Mausta suolalla ja
mustapippurilla.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista suola.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Resepti yhteistyössä: Sanna Hiltunen, Parantavaruoka. Reseptin ja muita jouluherkkuja löydät Parantavaruoka Joulu/ Talvi e-keittokirjasta.

Ihanat pateeleivät

Pehmeästi levittyvät ja samettiset pateet maistuvat maukkailta leivän tai voileipäkeksien päällä.
Pateista valmistat helpot ja näyttävät alkupalat

Katso ehdotuksemme herkullisista pateeleivistä täältä >>>

Kaikki reseptien tuotteet löydät ruokakaupoista ympäri Suomen sekä Euro-Eastin verkkokaupasta.