Hapatettu ruoka on ikivanha keksintö, joka nousee taas syksyisin suosioon. Hapatettu ruoka on maukasta, mutta myös terveellistä. Hapattaminen on ainutlaatuinen tapa säilöä ruokaa – herkullinen maku ja ravintoarvot säilyvät hyvinä pitkään.
Säilötyt vihannekset ovat monikäyttöisiä ruoanlaitossa. Hapatettuja ruokia kannattaa lisätä ruokavalioon niin hyvän ravintoainepitoisuuden kuin maistuvuuden takia. Hapankaali sopii sellaisenaan ruuan oheen ja leivän päälle, suolakurkuista puhumattakaan. Hapatetut ruoat sopivat lisättäväksi myös valmiiseen lämpimään ruokaan.
Hapattamalla eli maitohappokäymisellä valmistetut suolakurkut, hapankaali ja punakaali sopivat täydellisesti syksyn pataruokiin. Mausteisempaa makua kaipaaville valikoimasta löytyy hapatetusta kiinankaalista valmistettu kimchi-salaatti sekä tujakka hapankaali valkosipuli & chili, mikä saa jokaisen makunystyrän heräämään.
Oktoberfestit – syksyn rento ruokajuhla
Oktoberfest on perinteisesti Saksan Münchenissä juhlittava olutfestivaali. Hyvän oluen lisäksi yhtä tärkeä osa juhlaa on oluen kanssa nautittava ruoka. Järjestä omat rustiikkiset Oktoberfestit helposti muutamilla perinteisillä ruokaohjeilla. Euro-Eastin vihannesvalikoimasta löydät menuun sopivat hapankaalit ja raastesalaatit.
Oktoberfestien juhlapöytään katetaan bratwurst-hodareita, omenamehussa haudutettua hapankaalia (katso resepti alta), grillattua kanaa, paistettuja perunoita, prezeleitä, joita dipataan syntisenhyvään olut-juustodippiin ja jälkiruoaksi katetaan omenastruudeli tai omenapiirakkaa.
Omenamehussa haudutettu hapankaali
Ainekset ja ohje
- 400 g Euro-East Hapankaalia
- 2 ½ dl Omenatäysmehua
- 1 (90g) sipuli
- 1 laakerinlehti
Valuta hapankaali lävikössä. Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa omenamehu kattilaan. Lisää kaikki ainekset omenamehun joukkoon ja keitä noin 20 minuuttia. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Tarjoa esimerkiksi bratwurstien ja kanan kanssa.
Ruokapöydän raikkaat raasteet
Ei vain hapattamalla hyvä, myös raasteisiin rakastuu. Kasvisten lisääminen ruokavalioon käy helposti raastesalaateilla, joihin on säilötty sadon parhaat vihannekset ilman lisäaineita. Valmiit salaatit ja lisukkeet säästävät aikaa ja tuovat ruokalautaselle lisää makua, että väriä.
Euro-Eastin valikoimasta löydät toinen toistaan herkullisimpia raasteita sekä vihannessalaatteja. Oletko jo maistanut selleri-porkkanaraastetta? Ihanan rapeaa juuriselleriä ja porkkanaa. Valikoimassa on myös vain juuriselleristä valmistettu selleriraaste, joka on raikas lisuke muun muassa kalalle.
Grillisalaatti maistuu koko vuoden, ei vain kesällä. Euro-East Grillisalaatti on valmistettu sadon parhaista porkkanoista, paprikoista, sipuleista ja suolakurkuista. Hieman hapan salaatti täydentää erityisen hyvin liharuokia. Sopivasti mausteinen porkkanasalaatti on pirteä ja maukas lisuke pääruoalle sekä salaattien joukkoon.
Kaikki vihannessäilykkeet löytyvät kattavasti ruoka- ja päivittäistavarakaupoista ympäri Suomen sekä Euro-Eastin verkkokaupasta.
Euro-Eastin verkkokaupasta tilaat helposti uudet ja tutut herkut kotiisi.